Премиерът към министри от РБ: Кой ще се закълне, че в министерството му някой не краде. Отговорът: Никой

Премиерът Бойко Борисов е потърсил сметка от министри на Реформаторския блок за поисканата от представители на РБ оставка на транспортния министър Ивайло Московски заради скандалите в ДАИ, стана ясно от стенограмата от днешното заседание на МС.

"Не от Реформаторския блок, а от една партия", уточнила веднага шефката на ДБГ Меглена Кунева. "От ДСБ, г-н премиер", побързал да добави и лидерът на СДС Божидар Лукарски.

"Не аз съм човекът, който ще дава оценка кой какъв е в Реформаторският блок, но ДСБ е част от Блока - напомнил Борисов - Може да им предадете, като се събирате на съвет и си говорите, че да се иска оставката на Московски за това, че сме проявили политическа воля и сме разбили тази корупционна схема, не го приемам. Защото това означава, че ако утре започне операция в някое от вашите министерства или агенции, вие да не съдействате и да предупредите, едва ли не, екипите си под претекст, че някой ще ви поиска оставката. И вместо да го поздравим – да му се иска оставка, според мен не е коректно. Така че ви моля, като се съберете, това да го кажете на вашите колеги."

"Уважаеми господин премиер, оставката на министър Московски никога не е стояла на дневен ред в Реформаторския блок. Аз му го казах и на него. Това, че има определени депутати, които се изявяват като самостоятелни бойни единици, моля да не бъде вменявано като вина на целия Реформаторски блок", помолил Лукарски.

"Аз вина не вменявам. Казвам, че е абсурдно да свършиш работа и да ти искат оставката, че си допуснал да бъде разбита корупционната схема. Кой от вас може да се закълне, че в министерството му днес някой не краде", попитал премиерът.

"Никой не може да се закълне", признал Лукарски.

"Искам да кажа, че на последната среща с колегите, които идват на консултации по механизма за проверка и сътрудничество, най-силният пример, който аз дадох от гледна точка на българското правителство като действие, не просто като намерение, беше това, което направи министър Московски да бъде разбита корупционната схема. Така че, от професионална гледна точка, благодаря", оправдала се и Кунева.

"Толкова", отсякъл, затваряйки темата, Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика