Генералният секретар на германската партия ХСС: Имамите трябва да са образовани и интегрирани

В Германия трябва да се приеме закон за исляма, който да забранява проповедите на чужд език в джамиите и финансирането на детски градини и на имами от чужбина. Това заяви генералният секретар на консервативната партия Християнсоциален съюз Андреас Шойер пред вестник „Ди Велт”, съобщава БНР. 

"Не може в джамиите да проповядват имами от Турция и Саудитска Арабия, които не познават нашата култура и внасят напълно чужди за нея идеи. Имамите трябва да са образовани и интегрирани в Германия", допълва той.

Освен това, Шойер настоява и за забрана на финансирането на детски градини и джамии от чужбина. Ако това не стане, интеграцията в Германия никога няма да се състои, констатира той. Генералният секретар призовава и за задължителни проповеди на немски от страна на имамите вместо на арабски или турски.

"Те трябва да споделят нашите ценности. Не бива да си затваряме очите пред опасностите, които носи със себе си безкритичното приемане на една екстремно чужда на нашите ценности култура. Просветена Европа трябва да култивира своя ислям и да спре вноса на екстремистки такъв.", добави още Шойер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят