"Разруши мълчанието срещу домашното насилие!" и в Сливен

Сливен бе домакин на кръгла маса "Превенция на насилието". "Форуми като този дават надежда на жертвите на насилие. Дават и възможност да споделят. Надявам се, че всички участници в събитието ще допринесат да разрушим мълчанието за извършено насилие!" - заяви зам-кметът Пепа Чиликова, която откри форума. "Целта на това събитие е институциите да се срещнат на неформална среща, заедно да обсъдят проблема и да се акцентира върху превенцията" - каза от своя страна Валентин Лазаров, председател на Националната асоциация на общинските служители в България и координатор на проекта "Разруши мълчанието".

От полицията в Сливен оповестиха, че през миналата година на територията на града са регистрирани 15 случая на домашно насилие. От началото на 2016г. - четири. Полицейски инспектор Николай Николов коментира, че вероятно много от жертвите премълчават и по някаква причина не търсят помощ от компетентните институции. Той смята, че кампанията за превенция на насилието е с много добра целенасоченост и би била полезна за жертвите на насилие.

Непосредствено преди откриването на кръглата маса бе предстaвена арт-експозиция на повече от 300 тениски, изработени от ученици и техните родители от цялата страна на тема "Превенция на насилието".

Събитията са организирани от Националната асоциация на общинските служители в България и са част от националната кампания "Разруши мълчанието - кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак". Във форума участваха представители на Община Сливен, на полицията, директори на училища и социални заведения, ученици и гости.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони