Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Ще изграждаме завод за производство на високотехнологични продукти за самолети “Еърбъс”

Над 15 г. се влачи дело за побой Процесът е прекратен по давност без възмездие за извършителите

Ликът на Св. Иван Рилски – дар за папата от премиера Водим във Ватикана и делегацията на Македония

Министър Банов: Културата, която създаваме днес, се превръща в културно наследство утре

Правят регистър на биопроизводителите Формират нов закон за розите

Караме най-старите автомобили в ЕС

Спряха делото срещу Здравков (обзор) Главният архитект на София бе преследван, защото не иска небостъргач в градинка

Кандидат-президент в Турция дари по 500 турски лири на своите съперници за предизборната им кампания

Чешкият президент Милош Земан се обяви против предсрочни парламентарни избори

“Разруши мълчанието срещу домашното насилие!” и в Сливен

Сливен бе домакин на кръгла маса “Превенция на насилието”. “Форуми като този дават надежда на жертвите на насилие. Дават и възможност да споделят. Надявам се, че всички участници в събитието ще допринесат да разрушим мълчанието за извършено насилие!” – заяви зам-кметът Пепа Чиликова, която откри форума. “Целта на това събитие е институциите да се срещнат на неформална среща, заедно да обсъдят проблема и да се акцентира върху превенцията” – каза от своя страна Валентин Лазаров, председател на Националната асоциация на общинските служители в България и координатор на проекта “Разруши мълчанието”.

От полицията в Сливен оповестиха, че през миналата година на територията на града са регистрирани 15 случая на домашно насилие. От началото на 2016г. – четири. Полицейски инспектор Николай Николов коментира, че вероятно много от жертвите премълчават и по някаква причина не търсят помощ от компетентните институции. Той смята, че кампанията за превенция на насилието е с много добра целенасоченост и би била полезна за жертвите на насилие.

Непосредствено преди откриването на кръглата маса бе предстaвена арт-експозиция на повече от 300 тениски, изработени от ученици и техните родители от цялата страна на тема “Превенция на насилието”.

Събитията са организирани от Националната асоциация на общинските служители в България и са част от националната кампания “Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак”. Във форума участваха представители на Община Сливен, на полицията, директори на училища и социални заведения, ученици и гости.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.