Прищина: Сърбия да не използва за политически цели убийството на Оливер Иванович

Таня Андреева: Държавата не бива да плаща дълговете на общинските болници

Борисов ще участва на форума в Давос

Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Здравната каса: Решението на ВАС няма правни последици за НЗОК

Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Милен Керемедчиев: Япония иска споразумение за свободна търговия с ЕС

Пак намериха невзривени боеприпаси Петолъчката

Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

„Разруши мълчанието срещу домашното насилие!“ и в Сливен

Сливен бе домакин на кръгла маса „Превенция на насилието“. „Форуми като този дават надежда на жертвите на насилие. Дават и възможност да споделят. Надявам се, че всички участници в събитието ще допринесат да разрушим мълчанието за извършено насилие!“ – заяви зам-кметът Пепа Чиликова, която откри форума. „Целта на това събитие е институциите да се срещнат на неформална среща, заедно да обсъдят проблема и да се акцентира върху превенцията“ – каза от своя страна Валентин Лазаров, председател на Националната асоциация на общинските служители в България и координатор на проекта „Разруши мълчанието“.

От полицията в Сливен оповестиха, че през миналата година на територията на града са регистрирани 15 случая на домашно насилие. От началото на 2016г. – четири. Полицейски инспектор Николай Николов коментира, че вероятно много от жертвите премълчават и по някаква причина не търсят помощ от компетентните институции. Той смята, че кампанията за превенция на насилието е с много добра целенасоченост и би била полезна за жертвите на насилие.

Непосредствено преди откриването на кръглата маса бе предстaвена арт-експозиция на повече от 300 тениски, изработени от ученици и техните родители от цялата страна на тема „Превенция на насилието“.

Събитията са организирани от Националната асоциация на общинските служители в България и са част от националната кампания „Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак“. Във форума участваха представители на Община Сливен, на полицията, директори на училища и социални заведения, ученици и гости.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.