Борците атакуват квотите от четири фронта

Борците ни ще атакуват олимпийските квоти от 4 фронта на квалификационните турнири, започващи през тази седмица. Класиците потеглиха с два отбора. Старши треньорът Армен Назарян и помощникът му Милчо Радуловски поведоха тима към Зренянин (Сърбия), където от петък до неделя е битката за визите в Рио. На тепиха ще излязат петима национали, като в кат. до 59 кг ще се бори Александър Костадинов. Вчера за Монголия заминаха и други четирима наши борци, водени от Янко Шопов. Те ще се аклиматизират 8 дни за схватките в Улан Батор. В състава е №1 в света и Европа от 2013-а Иво Ангелов, който ще стартира при най-леките до 59 кг през следващата седмица, ако Костадинов не вземе виза в петък.


Бронзовият медалист от европейските игри Баку 2015 Даниел Александров пропуска двете състезания заради проблем с цирей. Ако се възстанови, той ще атакува квотата в кат. до 75 кг на последната пресявка в Истанбул (6-8 май).


За първия турнир свободняците залагат на Владимир Дубов (57 кг). Ако не успее с мисията, на втория ще стартира бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 Радослав Великов. Известният и като Танка Руди ас ще потегли от Якутия, където е на подготовка от началото на годината. При 74-килограмовите в Зренянин старши треньорът Валентин Райчев е заложил на Мирослав Киров. Вариантът, ако се окаже неуспешен, за Улан Батор от САЩ ще излети Георги Иванов, трениращ и живеещ зад Океана. Повечето от жените, водени от Серафим Бързаков и Петър Касабов, ще се борят и в Сърбия, и в Монголия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт