Духът на урагана Роналдо е жив

Колко може да е голям един футболист?

Кристиано Роналдо отговори на въпроса. Когато на "Реал" нещата не вървят, португалецът просто взима диригентската палка. Така беше в "Ел Класико" срещу "Барселона", така и във втория 1/4-финал в Шампионска лига, в който "кралете" влязоха с 0:2 от първия двубой.

Точно 60 секунди - между 15-ата и 16-ата минута бяха нужни на Кристиано да изравни общия резултат. А през второто полувреме да прати "Реал" на шести пореден полуфинал. "Головете са моето ДНК!", каза португалскатка мегазвезда."Той показа, че безспорно е най-добрият футболист в света", отсече треньорът Зинедин Зидан, притиснат до стената преди мача.

"Духът на Роналдо е жив", написа на първа страница вестник "Марка". И добави: "Кристиано е героят на цяло поколение. "Реал" оживя в любимия си турнир...".

"За Роналдо няма нищо невъзможно - продължава в. "Ас". - Той сам отстрани "Волфсбург"."

В Италия също се впечатлиха, а футболната библия "Гадзета дело спорт" го определи само с една дума: "Чудовището".

Преди два сезона Роналдо направи рекорд по голове в Шампионска лига за един сезон - 17. В края му "Реал" спечели трофея. Сега Роналдо е само на едно попадение от това постижение, а задмине ли го, нищо чудно отборът му да е на финала на "Сан Сиро" на 28 май.

Впечатляващите 37 пъти Кристиано е направил хеттрик за "Реал", пет от тях са в Шампионска лига. Освен това има 5 пъти по 4 попадения в един мач и 2 пъти по 5. Общо головете на Роналдо за "балета" са 359 през седемте му години на "Сантяго Бернабеу". В 317 мача, които е изиграл за първенство и Шампионска лига, португалецът е отправил 1690 удара в посока на вратата. Само за справка - предишния кръг срещу "Рома" KR7 стреля 14 пъти и вкара веднъж. А срещу "Волфсбург"бе точен 3 пъти от 5 опита.

Определено Кристиано Роналдо възвърна най-добрата си форма. В последните 42 мача трикратният носител на "Златната топка" вкара 42 гола. В интервюто си след двубоя Роналдо не пропусна да се заяде с критиците си: "В края на краищата за провален сезон, както го определяте, не сме толкова зле. Господ помага на тези, които работят здраво."

Голмайсторите на Шампионската лига

1. Роналдо 93

2. Меси 83

3. Раул 71

4. Ван Нистелрой 56

5. Анри 50

6. Ибрахимович 48

7. Шевченко 48

8. Бензема 46

9. Индзаги 45

10. Дрогба 44

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят