Фенове на „Дортмунд“ готвят изненада за „Анфийлд“

Напук на големия заряд и напрежението, което ще съпътства сблъсъка в Лига Европа между „Ливърпул“ и „Борусия“ (Дортмунд), двете агитки ще се... обединят. Причина за това ще бъде трагедията на „Хилзбъро“.

Гостуващите фенове са подготвили изненада за „Анфийлд“, включваща специална хореография, с която „жълто-черните“ ще почетат паметта на 96-те загинали привърженици от 1989-а. На 15 април се навършват 27 години от голямата трагедия, белязала полуфиналния мач от турнира за Купата на Англия между „Ливърпул“ и „Нотингам“.

В града на Бийтълс обаче ще се разиграе и битка, която ще реши кой измежду двата тима ще намери място на 1/2-финалите. Първият мач в Германия завърши 1:1.

„Голът на чужд терен няма да има значение, ако резултатът от втората среща не е положителен за нас - обясни мениджърът на „мърсисайдци“ Юрген Клоп. - Попадението в Германия ще натежи едва след 85-ата минута, ако мачът върви 0:0. „Борусия“ е отбор, който може да бележи навсякъде по света и по всяко време. Ще бъде отворен двубой.“

В същото време стана ясно, че двата тима ще продължат битката и на трансферния пазар. Тяхна цел е Махмуд Дахуд от „Борусия“ (Мьонхенгладбах).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят