Утре ще е топло, но ще вали и ще гърми

Утре ще бъде топло и денят ще започне със слънце, но към обяд ще стане облачно, ще вали, ще гърми и ще духа слаб вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Очаква ни ясна и тиха нощ, с минимални температури около 8°.

Утре по Черноморието сутринта ще бъде слънчево, но по-късно ще е облачно и ще вали. Ще духа слаб южен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад, а около полунощ и ще се усили. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода ще е 11° - 12°.

Ще вали и гърми следобяд и по планините, но денят и там ще започне слънчево. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 11°.

В петък бъде доста ветровито. Ще духа умерен, в Северна и Източна България силен вятър от запад-северозапад и с него, за кратко, ще нахлуе по-студен въздух. Дневните температури ще се понижат. Ще е почти без валежи, облачността ще е променлива, в много райони често ще намалява до предимно слънчево.

Още през нощта срещу събота вятърът значително ще отслабне. Сутринта ще е студено, но през деня ще започне бързо затопляне.

През почивните дни ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, които ще са по-значителни в неделя. Дневните температури в неделя ще са около 24°-29°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето