Ген. Тодор Бояджиев разкри как е било подслушвано посолството на САЩ

Осъдиха на смърт 16 туркини за принадлежност към ИДИЛ

“Пирин” прекъсна серията от загуби

Северна Корея желае да започне диалог със САЩ

Юнкер: Македония е на прав път, може да получи препоръка от ЕК до няколко месеца

Депутатът Николай Бошкилов напуска ръководния екип на БСП-Благоевград

Обилни снеговалежи и силен вятър тази нощ и утре, червен код в областите Смолян и Кърджали

От Българска банка за развитие обявиха, че нямат участие в сделката по продажбата на ЧЕЗ

Нови боеве са избухнали Източна Гута

Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Патриарх Неофит възглави празнична света литургия в “Св. Александър Невски”

19-годишно момиче е загинало при катастрофа в района на Драгичево

Калоян Паргов: Гражданите от “Малашевци” поискаха да закрием битака

Експерти: Инвестициите във фондове по-доходоносни от депозитите

Инвестициите във взаимни фондове носят по-висока доходност от депозитите, но трябва да се инвестира внимателно и без емоции. Около това мнение се обединиха банкови и застрахователни експерти по време на конференция „Ден на инвестициите“.

Лихвите по депозити паднаха на 0,5%, а от взаимен фонд може да се постигне доходност от над 6 на сто на годишна база, обясни Явор Ачев мениджър за България на Pioneer Investments.

Изпълнителният директор на “Алианц България Холдинг” Димитър Желев подчерта, че доходността на инвестициите значително се е повишила след рецесията през 2008 г.

„Не слагайте всички яйца в една кошница. Така ще минимизирате рисковете и ще си донесете доходност.“, посъветва изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.

След него в дискусията се включи Цветанка Минчева, директор „Банкиране на дребно“ в УниКредит Булбанк. Според нея е важно да се инвестира редовно, дори и ако разполагаме само с малки суми.

„Подхождайте внимателно, дръжте емоциите си под контрол, не бързайте да продавате, ако цената на купените от вас акции пада. Това са основни, базови правила, които натрупват капитал“, поясни Минчева.

Тя посъветва преди да инвестираме и да изберем в какво да вложим парите си, да изберем професионалисти и партньори, на които вярваме, за да сме сигурни, че финансите ни ще се управляват добре.

След нея финансови насоки за инвестициите даде Стефано Преньолато, главен инвестиционен мениджър за Австрия и ЦИЕ на Pioneer Investments. Той напомни, че инвестиционният пазар зависи много от международната обстановка. Преньолато спомена няколко основни фактора, като цената на петрола, геополитическите рискове и евентуалния изход на Великобритания от ЕС, които ще повлияят на инвестиционните пазари през настоящата година.

За да се справят с предизвикателствата пред пазара на инвестициите през 2016 г., философията на инвеститорите ще бъде качествено управление, силна диверсификация, независимо мислене и управление на риска, обясни инвестиционният мениджър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.