Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Партенки и манерки продава армията Предлагат се и бичкии

Министерство на туризма: Строителството до къмпинг „Градина“ е в частен имот навътре към сушата

Стилиян Кротнев е най-вероятният нов шеф на АПИ

Дечо Дечев, шеф на НЗОК: Рано или късно роботизираната хирургия ще навлезе у нас, която е 10 пъти по-скъпа

10 млн. евро глоба за двоен стандарт при храните (обзор) Заблудата с храни второ качество влиза в “черния списък” на ЕС

Емил Караниколов: Добре е да отпадне възможността за придобиване на паспорт срещу пари Сигурен съм, че инвестициите в България не падат, а даже имат ръст, коментира министърът

Изпит по български на кандидати за гражданство С промени в закона спират продажбата на паспорти срещу инвестиции

Нинова: Обвинението срещу Елена Йончева е заради нейните смели журналистически разследвания, стоя твърдо зад нея

„Мерцедес“ влага € 200 млн. в Полша Нов завод открива 300 работни места

Жената, ударила в лицето фелдшерка в Горна Оряховица: Бях провокирана, тръшна ми вратата

Решават утре за ареста на циганин, пребил баба Рецидивистът взел всичките 35 лева на 83-годишната Иванка, за да напазарува

Рамуш Харадинай: Косово няма да отмени митата, докато Сърбия не ни признае

Експерти: Инвестициите във фондове по-доходоносни от депозитите

Инвестициите във взаимни фондове носят по-висока доходност от депозитите, но трябва да се инвестира внимателно и без емоции. Около това мнение се обединиха банкови и застрахователни експерти по време на конференция „Ден на инвестициите“.

Лихвите по депозити паднаха на 0,5%, а от взаимен фонд може да се постигне доходност от над 6 на сто на годишна база, обясни Явор Ачев мениджър за България на Pioneer Investments.

Изпълнителният директор на „Алианц България Холдинг“ Димитър Желев подчерта, че доходността на инвестициите значително се е повишила след рецесията през 2008 г.

„Не слагайте всички яйца в една кошница. Така ще минимизирате рисковете и ще си донесете доходност.“, посъветва изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.

След него в дискусията се включи Цветанка Минчева, директор „Банкиране на дребно“ в УниКредит Булбанк. Според нея е важно да се инвестира редовно, дори и ако разполагаме само с малки суми.

„Подхождайте внимателно, дръжте емоциите си под контрол, не бързайте да продавате, ако цената на купените от вас акции пада. Това са основни, базови правила, които натрупват капитал“, поясни Минчева.

Тя посъветва преди да инвестираме и да изберем в какво да вложим парите си, да изберем професионалисти и партньори, на които вярваме, за да сме сигурни, че финансите ни ще се управляват добре.

След нея финансови насоки за инвестициите даде Стефано Преньолато, главен инвестиционен мениджър за Австрия и ЦИЕ на Pioneer Investments. Той напомни, че инвестиционният пазар зависи много от международната обстановка. Преньолато спомена няколко основни фактора, като цената на петрола, геополитическите рискове и евентуалния изход на Великобритания от ЕС, които ще повлияят на инвестиционните пазари през настоящата година.

За да се справят с предизвикателствата пред пазара на инвестициите през 2016 г., философията на инвеститорите ще бъде качествено управление, силна диверсификация, независимо мислене и управление на риска, обясни инвестиционният мениджър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.