Google Calendar - приложението, което цели да ни направи по-добри хора

Google представи нов инструмент към приложението си Calendar, който използва изкуствен интелект, с цел да ни направи по-добри хора.

Новият инструмент носи името "Цели" и използва изкуствен интелект за да помогне на хората да разпределят времето си и да постигат своите стремежи, включително научаване на нови езици и правенето на упражнения.

Функцията преглежда календара на хората и намира време, когато те може да са свободни и след това вмъква в свободното им време, неща, за които те може да не намерят време.

Когато потребителят иска нещо да бъде добавено в календара му, той избира ключова фраза, като например "прави повече упражнения" и след това трябва да отговори на няколко въпроса, които включват колко често това нещо трябва да се случва и колко дълго трябва то да продължи. След като това е изяснено приложението преглежда календара и настройва време.

След като целите вече са предвидени, алгоритмите на Google използват техният изкуствен интелект, за да се убедят, че потребителят ще успее да ги изпълни навреме.

Приложението ще се учи от графика на хората и ще се старае с време да подобрява графика им. Например ако потребителят е предвиден за упражнения в четвъртък вечер, но има повече време сутринта в същият ден, то тогава приложението ще промени графика.

Новата функция беше представена по случай десетият рожден ден на Google Calendar и вече е достъпна за потребителите на iPhone и Android.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии