Радан Кънев на разпит за аферата в ДАИ

Снимка: Архив

Лидерът на ДСБ и съпредседател на РБ Радан Кънев трябва да се яви в понеделник в Националното следствие на разпит за корупционната афера в ДАИ.

Кънев не приел лично призовката си, но тя била разписана от негов сътрудник, така че призоваването му е редовно.

Той трябва да даде показания в началото на другата седмица в 14 ч в сградата на бул. „Г.М. Димитров“ 42, където се помещава звеното на спецпрокуратурата.

Разпитът на Кънев идва, след като той на пресконференция на ДСБ миналия понеделник демонстрира добра осведоменост за злоупотребите в „Автомобилна администрация“.

Според него в ДАИ имало две корупционни схеми, контролирани от ГЕРБ и от ДПС. По негова информация в Благоевград, Хасково и Видин били издавани разрешителни за превоз на хора и товари само на партийни членове от тези две политически формации.

В деня на пресконференцията от ДСБ поискаха оставката на транспортния министър Ивайло Московски. Той също бе разпитан за аферата, но разследващи заявиха, че не са научили от него нищо ново и съществено.

Скандалът в ДАИ гръмна в началото на април, когато спецченгета оковаха с белезници шефа й Цветелин Цветанов и други 17 души, които прибирали подкупи от превозвачески фирми и за издаване на фалшиви книжки. Апелативният спецсъд прати за постоянно зад решетките Цветанов, заедно с началника на ДАИ в Габрово Венцислав Генев и шефа на общинския съвет в град Роман Тихомир Вълчев. Другите обвиняеми са на свобода. Разследващите откриха над 576 000 лв. у Цветанов. Той не дава до момента обяснение за произхода му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право