Концесионерът Георги Манев: Ловците на мигранти са част от трафикантската мрежа

Снимка: БТВ

Отрядите, които залавят мигранти по границата, са част от трафикантска мрежа и получават по 500 евро за регистрация на бежанец. Това каза Георги Манев, концесионер на ловното поле „Осман баир” в община Средец, което е почти до самата граница, предаде БТВ.

„Ако ви извикам с една камера и определено знам джипиес точките, откъдето ще минат, легализирам това тяхно действие и всъщност за 20 човека си получавам 10 000 евро. Те викат камери и Гранична полиция, за да може последващите действия на Гранична полиция да бъдат ограничени. В момента Гранична полиция си върши перфектно работата. Дори самите мигранти казват, че в България не искат да влизат. Това е резултат от добрата дейност на Гранична полиция”, допълни Манев.

Гражданският лов на мигранти по границата не е никакъв патриотизъм. Това са мутренски бригади на кварталните мутри на Бургас и на Ямбол, които даже са ниско ниво, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт и председател на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов.

Той допълни, че бежанците са наплашени и тяхната психология на терористи. Според него те са нещастни авантюристи, които си търсят лекото на живота.

По думите му нашите доброволци ги посрещат, пребиват и ги ограбват - събират им джиесемите, парите, джипиесите, последни модели.

В целия Арабски свят вече се е разчуло, че България не е гостоприемна за тези авантюристи, те са престъпници, преминавайки границата, каза Валери Симеонов.

Според Манев една от причините бежанците да минават свободно през ловното поле е, че оградата все още не е достроена. В тази връзка Валери Симеонов заяви, че главната задача на Патриотичния фронт е да се завърши час по-скоро оградата. Той обясни, че до момента има осигурени средства за разплащане на това, което е проектирано, но за тази част, която е около 80 км, която все още се проектира, няма осигурени средства.

Манев обясни, че бежанците употребяват наркотик, извлечен от мака, за да могат да изминат по-бързо вътрешния преход от границата до първия асфалтиран участък, където ще ги посрещнат. Част от тях са и доста агресивни, допълни концесионерът.

Той каза, че когато срещнат мигранти на територията на ловното поле, им дават храна – кашкавал, домати и сирене, за да ги забавят докато дойдат граничните полицаи.

Валери Симеонов коментира и темата с офшорките. Той каза, че има политици, които са ползвали доста мащабно услугите на офшорни фирм. Симеонов припомни петте офшорки на партия „Атака” на Сейшелските острови, всяка от която, по думите му, е регистрирана с по 150 000 долара, а в годишния баланс за 2010 година на „Атака” няма такива пари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини