30 месеца затвор за пловдивчанин, спипан с цигари без бандерол за 187 515 лв.

На 2 години и 8 месеца затвор при строг режим, по бързото производство бе осъден пловдивчанинът Георги Георгиев (на 49 г.), който на 8 април 2016 г. бе заловен с цигари без бандерол на обща стойност от 187 515 лв.

Освен това Районен съд-Пловдив го лиши от право за 5 години да търгува с акцизни стоки, а осъдителната присъда бе постигната 4 дни след повдигане на обвинение от прокуратурата срещу 49-годишния рецидивист.

Процесът мина по съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият се призна за виновен, по този начин успя да редуцира присъдата си от 4 години на 2 години и 8 месеца.

За Георги Георгиев тя е шеста поред в "колекцията му". Две от предишните му присъди са за придобиване на подправени ценни книжа, както и акцизни бандероли за спиртни напитки. Присъдите са влезли в сила през 2007 г. и 2009 г.

Освен това той има и ефективна присъда от 3 години лишаване от свобода, влязла в сила през март 2012 г., за държане на склад на акцизни стоки - цигари с филтър и бутилирани алкохолни напитки без бандерол, при положение, че такъв се изисква по закон.

Новата ефективна присъда от 30 месеца затвор и 5-годишна забрана за търговия с акцизни стоки е заради това, че на 8 април бе заловен от служители на Икономическа полиция с 25 002 контрабандни кутии с цигари или 500 040 къса, всички без бандерол, натоварени в два негови автомобила - ФИАТ и "Опел Астра" в склад на бул. "Брезовско шосе".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право