Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

На 10 май стартира новата кампания за изкупуване на охлюви

Тазгодишната кампания за събиране и изкупуване на охлюви за търговски цели или за фермерско отглеждане стартира на 10 май и ще продължи до 30 юни включително, съобщиха от РИОСВ-Пловдив. На 1 май пък изтича крайният срок за подаване на уведомления за организиране на пунктове за изкупуване на живите мекотели на територията на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Всички пунктове трябва да бъдат оборудвани с хладилно помещение, калибровъчно сито с диаметър на отворите 28 мм, какъвто е минималният размер на събираните и изкупувани охлюви, и подходящ амбалаж за съхранение и транспортиране.

Отговорниците на пунктовете са задължени да връщат незабавно в природата всички предадени им маломерни охлюви. В срок до 25 април фермерите, които отглеждат охлюви, трябва да декларират в РИОСВ наличните количества. До 5 юли пък износителите са длъжни писмено да заявят в екоинспекцията всички количества изкупени охлюви, които не са експортирани в периода от 10 май до 30 юни, както и мястото на съхранението им.

При установяване на нарушения съгласно чл.124 от Закона за биологичното разнообразие експертите от РИОСВ ще налагат финансови санкции. Глобите за физическите лица са в размер от 100 до 1000 лв., а за юридическите – от 200 до 5000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.