Томислав Дончев трябва да представи в парламента план за въвеждането на електронните услуги в администрацията до 31 март

Задържаха над 3 тона гориво в Хасковско село

Папата спря кортежа, за да помогне на полицайка (ВИДЕО)

Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Дадоха на съд шофьор, прегазил мъж на пешеходна пътека в Кресна

Германският министър на земеделието и еврокомисар Хоган отриха Българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин

Благоевград изгражда система за видеонаблюдение, и полицията ще я ползва

Автобус катастрофира в Турция, има 6 жертви и 20 ранени

Възрастна жена е починала при пожар в къщата си в с. Маринка

Отмениха бедственото положение в Карлово

Грипна епидемия и в Благоевград

Путин се потопи в ледените води за Богоявление (СНИМКИ)

Седем пострадали при нападение с брадва в Руско училище

Енергийният министър призова бизнеса да сезира КЗК, ако има данни за картел за цената на тока

Пилотен проект „Социални жилища“ стартира в Тракия икономическа зона

Старт на пилотния проект „Социални жилища“ даде екипът на „Клъстер Тракия икономическа зона“ по време на първия за България Европейски ден на работодателя.

„Проектът е още от 2012 г., но дойде време за практическата му реализация, след като в Тракия икономическа зона вече се разкриха близо 20 000 работни места, а прогнозите за следващите 10 години е, че техният брой ще нарастне с още 30 000.

Само „Сенсата Технолоджис“ ще наеме 1200 души до 2 години, а още 900 ще се трудят в концерна „Osram“. Работната ръка в един момент ще се окаже недостатъчна и ще е нужно да се „внася“ от други градове, а това ще породи необходимост и от социално-битово устройване на заетите в новите предприятия и семействата им“, коментира Катя Стайкова, шеф на „Връзки с обществеността“ в ТИЗ.

Реален интерес към пилотния проект „Социални жилища“, който включва социална инфраструктура, в това число изграждане на детска градина и магазини, вече са проявили 10 компании.

С тях „Клъстър ТИЗ“ ще сключи рамкови договори за наем на жилищата. „Проектът „Социални жилища“ ще се реализира върху терен от 16 дка в Пловдив, а разгърнатата застроена площ ще надхвърли 38 000 кв.м“, уточниха от „Клъстър Тракия икономическа зона“.

Голяма е вероятността към реализация на пилотния проект да се включат и други от 26-те предприятия на територията на ТИЗ, участвали в Европейския ден на работодателя в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.