Локомотивът на нощния влак от Бургас-София се е запалил

Локомотивът на нощния влак Бургас-София се е запалил в участъка на междугарието Айтос-Черноград, съобщават от БДЖ през "Фокус". В композицията се превозвали 60 пътници. 

Към 23,30 ч. снощи, машинистите забелязват искри. Влакът е спрян аварийно. Използвани са пожарогасители и е сигнализирана пожарната. Извикан е друг локомотив, който да обслужи влака. Пътниците са били евакуирани.

За осигуряване на транспортно обслужване на пътниците от влака са осигурени автобуси, които са превозили клиентите на националния железопътен превозвач по целия маршрут на пътуване на влака, уточняват от БДЖ.

Движението на влаковете в участъка между гарите Айтос и Черноград в момента се осъществява само по единия железен път, като това не води до нарушаване на редовния график за движение на влаковете.

Няма пострадали пътници и служители от превозния персонал на влака.

За изясняване на причините за възникналото запалване в локомотива е назначена специализирана комисия за разследване, която ще извърши оглед на място на подвижния състав.

Причината за инцидента е технически проблем. Около 23.00 часа по време на движение е усетен мирис на изгорял проводник. 41-годишния машинист и 25-годишния пом.-машинист забелязали, че локомотива, теглещ композицията, гори в долната си част, като спрели влака и започнали действия по гасенето на огъня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини