Задържаха 60-годишен за 5 алоизмами в Шумен

Шуменски полицаи задържаха 60-годишният Красимир Вичев, който работел за алоизмамници и само за седмица с неговото посредничество били отмъкнати парите на петима старци. Доверчивците били завлечени с над 10 000 лв. Красимир обаче се провалил в сряда, когато "работодателите" му успешно зарибили пенсионерка на 72 г., че нейн близък се нуждае от спешно лечение. Пред дома си на ул. "Шуменска крепост" жената предала на непознатия 1250 лв.

Малко по-късно след проведените незабавни издирвания полицай успяла да задържи 60-годишният шуменец. Той признал за още четири други случая от последните дни.

В алоизмамите хората били заблуждавани, че близък е с изгаряния и е нужно лечение или пък ги заблуждавали, че участват в акция на полицията. Красимир е задържан за срок до 24 часа и предстоят още разпознавания, каза шефът на ОД на МВР-Шумен Ялчън Расим. Образувано бързо полицейско производство.

В четвъртък към 15 часа Красимир беше изведен от сградата на полицията за разпит пред съдия, а отвън го чакаше майка му Димитричка /82г./. Жената обясни, че тя видяла обявата, че фирма търси куриер. Била залепена на уличен ел.стълб до Автогарата.

Красимир бил безработен от дълго време и майката първа позвънила на обявения телефон. Разбрала, че фирма за италианска дограма търси куриер, който ще взема капаро от клиенти. "Реших да му помогна, а станахме за резил...", вайкаше се жената.

Работодателите идвали с такси, за да вземат парите от Красимир, а какво е печелел той, майка му посредник не знае.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони