Георги Марков: Гражданите, които залавят мигранти по границата, защитават суверенитета на страната

"Гражданите, които залавят мигранти, влизащи в страната ни, защитават суверенитета на страната ни. Българските институции и политици трябва да знаят, че според Конституцията никой не може да си присвои народния суверенитет", каза бившият конституционен съдия Георги Марков, пред "Фокус".

Той обясни, че досега аз не е чул български съд да е обявил, така, както унгарските например, три години ги съдят в Будапеща, да е осъдил на пет години затвор преминаващите границата.

Марков на няколко пъти нарече мигрантите "агресори" и "престъпници". "Бежанци няма. По българската Конституция бежанец е този, който има право да получи политическо убежище. Това са само тези хора, които могат да се легитимират със съответните паспорти и да докажат, че те са преследвани в своите държави“, обясни Марков.

Той каза още, че хората, навлизащи незаконно в страната изобщо не търсят политическо убежище, а искат да отидат в Германия. Според него България ще бъде нападната от бежанци, агресивни като тези на македонско-гръцката граница, като българските институции не трябва да се надяват, че вълната няма да застигне и нашата държава.

Що са либерален кретенизъм е това, което се говори от българските институции. Кога ще бъдат свалени либералните очила и ще се заяви, че ще се брани европейската граница, коментира още Марков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини