82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

“Пълмед” вече е университетска болница

Най-голямата и модерна болница на територията на пловдивска област „Пълмед“ вече има университетски статут. Това реши по време на заседанието си вчера Министерски съвет.

Така в частното лечебно заведение от тази есен студенти и докторанти по медицина ще могат да провеждат обучението си. Освен това в структурата ще могат да отидат на следдипломно обучение лекари по девет специалности. В Пазарджик пък лечебното заведение ще предостави както възможност за обучение за студенти по медицина, медсестри и акушерки, така и следдипломно обучение по 12 специалности за лекари.

„Пълмед“ се развива и разраства устойчиво всяка година.Инвестираме все повече в нова апаратура, стремим се да привличаме водещи лекари в различните медицински специалности, създаваме условия за работа и обучение на млади лекари, студенти и специалисти по здравни грижи. В този ред на мисли, решението на Министерски съвет да бъдем акредитирани като университетска болница е огромно признание и висока оценка за ролята и мястото, което е заслужило лечебно ни заведение в системата на здравеопазването. Това дава стимул на целия колектив и на ръководството, да продължим с усилията за внедряване на световните стандарти в медицината, с цел създаване на продукт с високо качество в услуга на здравето на пациентите“, коментира д-р Иван Маджаров, управител на вече Университетска болница „Пълмед“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.