“Пълмед” вече е университетска болница

Най-голямата и модерна болница на територията на пловдивска област "Пълмед“ вече има университетски статут. Това реши по време на заседанието си вчера Министерски съвет.

Така в частното лечебно заведение от тази есен студенти и докторанти по медицина ще могат да провеждат обучението си. Освен това в структурата ще могат да отидат на следдипломно обучение лекари по девет специалности. В Пазарджик пък лечебното заведение ще предостави както възможност за обучение за студенти по медицина, медсестри и акушерки, така и следдипломно обучение по 12 специалности за лекари.

„Пълмед“ се развива и разраства устойчиво всяка година.Инвестираме все повече в нова апаратура, стремим се да привличаме водещи лекари в различните медицински специалности, създаваме условия за работа и обучение на млади лекари, студенти и специалисти по здравни грижи. В този ред на мисли, решението на Министерски съвет да бъдем акредитирани като университетска болница е огромно признание и висока оценка за ролята и мястото, което е заслужило лечебно ни заведение в системата на здравеопазването. Това дава стимул на целия колектив и на ръководството, да продължим с усилията за внедряване на световните стандарти в медицината, с цел създаване на продукт с високо качество в услуга на здравето на пациентите“, коментира д-р Иван Маджаров, управител на вече Университетска болница "Пълмед“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве