Влакът Бургас- София се запали заради късо съединение (снимка)

Снимка: Авторът

Влакът Бургас- София с 60 пътници и служители от БДЖ се е запалил. Инцидентът станал около 23.15 часа в сряда, до ж.п. прелеза на айтоското село Карагеоргиево. По първоначални данни авария в локомотива станала причина за пожара.

"Машината се е запалила на 100 метра от прелеза, на малко повече от километър от селото", разказаха местни хора вчера. В 9. 30 часа изгорелият локомотив бе изтеглен от мястото. Композицията се състояла от два локомотива и шест вагона. Едната машина обаче не работела, а двата вагона в края на влака били спални, съобщиха от полицията.

Около 23.00 часа, по време на движение, 41 годишният машинист и 25 годишният му помощник забелязали, че локомотивът, теглещ композицията, гори в долната си част. Те спрели влака и започнали да гасят пожара. Борили стихията отвън с пожарогасители, а отвътре с противопожарна система на локомотива. Подаден е сигнал и в РПУ Айтос, откъдето незабавно тргнали противопожарен автомобил с четирима огнеборци. Пожарна пристигнала и от Бургас. Огънят е бил потушен и няма пострадали.

По първоначални данни пожарът е предизвикан от авария на подкошови хоризонтални вентилатори на машината, които дали късо съединение.

Извозването на хората е организирано с автобуси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини