Сливенка мами в голям магазин за техника с чужда лична карта

Млада сливенка бе задържана от полицията, след като се опитала да купи скъп мобилен телефон на изплащане, но с чужда лична карта, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

28-годишната жена посетила магазин от известна верига за бяла и черна техника в центъра на града. Насочила се към смартфон за няколкостотин лева. Кандидатствала да го плаща разсрочено. Личната карта, която представила, не била фалшива, но била издадена на съвсем друга жена. Служителите веднага се усъмнили, че клиентката се опитва да ги измами. Докато уж обработвали документите, се обадили в полицията.

Щом пристигнали криминалистите, отдалеч познали заради кого са ги извикали. Д.Д. вече няколко пъти била хващана заради дребни кражби и измами. Обяснението й този път било: "Закъсах за пари. Щях да продам телефона, за да изкарам някой лев".

Все още не е ясно какви са й били отношенията с жената, чиято лична карта е използвала и която е щяла да натопи да плаща. Криминалисти допускат, че Д.Д. вероятно е откраднала или намерила някъде чуждия документ за самоличност. Тя ще бъде изправена пред съда по бързото производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право