Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Съдебни изпълнители продават общински имоти заради неплатени над 1,6 млн. на строител

“Имаме възбранени имоти, които се изнасят на публична продан. Притеснява ме, че са ниски оценките, които дават съдия-изпълнителите” – заяви кметът на Сливен Стефан Радев /ГЕРБ/.

Той допълни, че общината ще популяризира съобщенията за публичната продан, за да може да участват повече хора в търговете и да се достигне по-висока цена. Стефан Радев посочи конкретно терен от 8,5 дка в индустриалната зона на града, чиято публична продан започва до дни.

Оценката, изготвена от съдебния изпълнител, е за близо 130 хил.лева – заяви той. Същият имот е с данъчна оценка от 115 хил.лева и е бил обявен на явен търг с решение на общинския съвет в началото на м.г. при първоначална тръжна цена от близо 270 хил.лева. На търга обаче не са се явили купувачи и сега отново се изнася на продан, но на почти два пъти по-ниска цена. На посочения имот е наложена възбрана по изпълнително дело на частната фирма “Бул гейт” – допълни кметът. По това дело имало наложени възбрани общо на 12-13 общински имота.

“Бул гейт” бе сред основните изпълнители на обществени поръчки за строителство в община Сливен допреди 5 години. “Имаме издадени 3 изпълнителни листа по спечелени от нас дела срещу общината” – заяви управителят на фирмата Мартин Стефанов.

Става дума за завършени, но неплатени обекти нацяло обекти. Съдебни изпълнители са наложили възбрани на общински имоти заради неплатен остатък от 140 хил.лева с ДДС за изграждането на ново кметство в сливенското с.Бинкос, 200-300 хил.лева за ремонта на ВиК-мрежата в кв.”Кольо Фичето” в Сливен, а третото изпълнително дело е заради пропуснати ползи за над 1,2 млн.лева във връзка с обект по ИСПА.

Съдебните-изпълнители изнасяли на продан имоти, които вече веднъж били обявени на търг, но не намерили купувачи – каза Стефанов. От своя страна община Сливен също води дела срещу фирмата. Споровете са за строителството на общински обекти от 2008-2010г., извършено през втория мандат на бившия кмет Йордан Лечков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.