Путин определи Турция като приятел, но с изключение на някои политици

Руският президент Владимир Путин определи Турция и нейния народ като приятел, но уточни, че това не се отнася за някои политици, чието поведение той определи като неадекватно, съобщи ТАСС.

Това признание той направи по време на „Пряка линия с Владимир Путин“, в която отговаря на зададени въпроси, като само за първия един час президентът е отговорил на 20 въпроса на граждани.

Путин заяви, че според него в Турция действително има гражданска война. Той уточни, че в този си вид властите в Турция по-скоро си сътрудничат с радикално мислещите, отколкото да се борят срещу тях. 

Руският президент сподели притесненията си от факта, че в Турция има терористични актове "почти всяка седмица", което го кара да се замисли за безопасността на туристите.

Това е 14-та „Пряка линия“ за Владимир Путин като президент и премиер.  Миналата година „пряката линия“ продължи 3 часа 57 минути, тя бе рекордна по броя на телефонни обаждания и есемес обръщенията – над 3 милиона души са се включили с въпрос към президента.

Рекордна пък по продължителност бе „пряката линия“ през 2013 година, която протече в рамките на 4 часа и 47 минути.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят