Откраднаха коледна украса от общински складове в Сливен

Кражби от две складови помещения на община Сливен са разкрити от криминалисти на РУ-Сливен. От едното помещение са изнесени стрингове и осветителни тела от новогодишната украса на община Сливен, от другото - електроуреди, електрожен, коси и друг инвентар, собственост на общината. По първоначални данни нанесената щета е за около 15 000 лева - съобщиха от общината.

Извършителите са установени, има задържани лица. Кражбата е станала през нощта на10 април, след като са разбити вратите на складовете. Полицейските служители продължават работа по документиране на престъпленията. Образувани са досъдебни производства.

Мястото се охранява от служители на „Общинска охрана”. Обраните помещения не са били видими от стаята на пазача, но при обхода му на обекта в светлата част на деня е установил разбитите врати. Веднага е докладвал в централата на фирмата. Извикана е полиция, която е направила оглед. Установени са крадците и се събират доказателства.
Това разказа управителят на общинската охранителна фирма Петко Чолаков.

По думите му, извършителите са наблюдавали кога охранителят е приключил с обхода на обекта и тогава са действали. Откраднатите вещи са прехвърляни през дворната ограда и товарени на три каруци. Чолаков каза, че е започнал дисциплинарна проверка и при установяване на вина служителите ще бъдат наказани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право