19-годишен съсед ограбил и убил Александра. Трупът престоял 22 дни в "Ловен дом", полицията търсила другаде

Снимка: Даниела Фархи; Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров /вдясно/ и шефът на полицията ст. комисар Даниел Пашов обявиха, че са работили в пълен синхрон за бързото разкриване на убийството на малолетната Александра

19-годишен младеж с чисто досега досие е обвинен в убийството на 13-годишната провадийка Александра Сивриева. Мотивът за зверството е бил грабеж на златни накити, които жертвата е носела и които още не са открити, съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Според него тепърва съдебните медици ще установяват дали момичето е било изнасилено. Първоначалните данни обаче сочели, че Александра е убита малко след като изчезнала на 22 март и то не другаде, а в запустелия бивш ресторант "Ловен дом", където тялото й бе открито от две момчета на 12 април следобед.

Трупът е престоял в мазето на необитаемата сграда насред града цели 22 дни, въпреки че роднини на Александра се кълняха, че много пъти са я претърсвали.

Униформени също не са проверили нито веднъж "Ловен дом", призна шефът на варненската областна дирекция на МВР старши комисар Даниел Пашов. Той оправда пропуска с факта, че още при старта на издирването свидетел категорично посочил, че Александра се качила в сребристосива кола.

Близките й подозирали, че е отвлечена за булка в друго селище и затова издирването се разпростряло в целия регион и на територията на Добрич, Бургас и Шумен.

Обвиненият в зверството е направил самопризнания. Той е познавал жертвата си, поясни Чавдаров. С него в ареста са били прибрани за 24 ч още двама души - момиче и младеж.

Те са освободени след разпит, но разследването продължава да търси съпричастност и на други лица към тежкото престъпление. Днес прокуратурата ще поиска от съда да бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража" за 19-годишния Красимир. Т.

Инициалите му съвпадат с тези на съседа на Александра - Красимир, който според местните хора бил отведен в сряда в полицията заедно с жена си Ивилина и техния роднина Ахмед.

Точно той твърдял, че видял Александра да се качва в кола в деня, когато изчезнала. Според комшии Красимир и Ивилина живеели в пълна мизерия, а тя била бременна. "Нямали сме разправии с тях.

Не знаем нищо, не ни казват кой е бил. Който и да е, искам смърт за него!", настоя майката на убитото момиче Миглена. Жената планирала идния месец да прибере, при себе си в Германия, Александра, а сега се върна от гурбет, за да я погребе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право