Председателят на НСРОБ препоръча на общините да популяризират местните си обичаи

Кметът на Велико Търново Даниел Панов, който е и председател на Националното сдружение на общините /НСРОБ/, препоръча на своите колеги да популяризират местните си празници, традиции и обичаи.

Градоначалникът откри годишната среща на кметовете на общини, която традиционно се провежда в рамките на Международното изложение "Културен туризъм". На нея се стекоха 95 управници, а на форума присъства и министъра на туризма Николина Ангелокова.

Даниел Панов сподели, че е изключително впечатлен от големия интерес към форума. "Забелязвам, че всички общини имат богата културна програма, както и различни празници, обичаи и традиции, които обаче трябва да бъдат доразвити и популяризирани. По този начин крайният продукт ще бъде траен във времето", каза Даниел Панов.

Той посъветва общините да търсят подкрепата на бизнеса за участие в туристически изложения, а така също да стимулират служителите си. Даниел Панов изброи част от приоритетите на община Велико Търново в посока развитието на туризма.

"Обмисляме създаването на нов конферентен и изложбен център, който да привлича гости не само от България, но и от съседна Румъния. Освен това подготвяме нов аудио- визуален спектакъл, който най- вероятно ще бъде пуснат през есента", разкри градоначалникът на старата столица.

Министър Николина Ангелкова благодари на Даниел Панов за ползотворния диалог, който води ведомството с Националната асоциация на общините. Тя информира присъстващите кметове за промените в законодателството и приоритетите на министерството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони