Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Ще изграждаме завод за производство на високотехнологични продукти за самолети “Еърбъс”

Над 15 г. се влачи дело за побой Процесът е прекратен по давност без възмездие за извършителите

Ликът на Св. Иван Рилски – дар за папата от премиера Водим във Ватикана и делегацията на Македония

Министър Банов: Културата, която създаваме днес, се превръща в културно наследство утре

Правят регистър на биопроизводителите Формират нов закон за розите

Караме най-старите автомобили в ЕС

Спряха делото срещу Здравков (обзор) Главният архитект на София бе преследван, защото не иска небостъргач в градинка

Кандидат-президент в Турция дари по 500 турски лири на своите съперници за предизборната им кампания

Чешкият президент Милош Земан се обяви против предсрочни парламентарни избори

Съдът отстрани от длъжност кметицата на “Младост” Иванчева и заместничката й Петрова Опитала да уволни заместника си Русев, след като свидетелствал срещу нея

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Председателят на НСРОБ препоръча на общините да популяризират местните си обичаи

Кметът на Велико Търново Даниел Панов, който е и председател на Националното сдружение на общините /НСРОБ/, препоръча на своите колеги да популяризират местните си празници, традиции и обичаи.

Градоначалникът откри годишната среща на кметовете на общини, която традиционно се провежда в рамките на Международното изложение “Културен туризъм”. На нея се стекоха 95 управници, а на форума присъства и министъра на туризма Николина Ангелокова.

Даниел Панов сподели, че е изключително впечатлен от големия интерес към форума. “Забелязвам, че всички общини имат богата културна програма, както и различни празници, обичаи и традиции, които обаче трябва да бъдат доразвити и популяризирани. По този начин крайният продукт ще бъде траен във времето”, каза Даниел Панов.

Той посъветва общините да търсят подкрепата на бизнеса за участие в туристически изложения, а така също да стимулират служителите си. Даниел Панов изброи част от приоритетите на община Велико Търново в посока развитието на туризма.

“Обмисляме създаването на нов конферентен и изложбен център, който да привлича гости не само от България, но и от съседна Румъния. Освен това подготвяме нов аудио- визуален спектакъл, който най- вероятно ще бъде пуснат през есента”, разкри градоначалникът на старата столица.

Министър Николина Ангелкова благодари на Даниел Панов за ползотворния диалог, който води ведомството с Националната асоциация на общините. Тя информира присъстващите кметове за промените в законодателството и приоритетите на министерството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.