Путин обяви „Панамските документи" за провокация

Руският президент Владимир Путин каза в рамките на „Пряка линия с Владимир Путин“, че медийните информации за офшорни сметки в Панама са провокация.

Путин смята, че германският вестник "Зюддойче цайтунг", който стои зад разкритията, е задължен на американската банка „Голдман Сакс”.

Руският президент смята, че зад изтичането на информация стоят американски служители, а съобщенията в медиите имат за цел да посеят съмнения за определени личности в медийното пространство.

Може да изглежда странно, че те не публикуват недостоверни информации за офшорки - впечатлението е, че информацията е достоверна, че е подготвена даже не от журналисти, а по-скоро от юристи", допълни Путин.

„Те (поръчителите на публикациите) ще продължават да го правят и занапред и колкото повече наближават изборите, толкова повече ще изнасят такива неща”, заяви Путин.

Според Путин поръчителите на информация "трябва да схванат, че нещата не опират до конкретни хора, каквито длъжности и да заемат те в Русия. Нещата опират до страната ни, която няма как да бъде манипулирана или принудена да действа, както му изнася на някого, и да играе по нечия гайдата", заяви държавният глава.

"Ако се проявява уважение в разговора с нас, ако се търсят компромиси, както правим ние, тогава винаги ще намерим решение, което да задоволи всички – и нас, и партньорите ни". "Трябва просто да се работи с Русия като с равен партньор. Това е то верният извод от нещата, които стават сега", добави Путин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят