Назначиха котарак за служител във Форин офис

Факсимиле: Би Би Си

Новият служител в британският Форин офис е уличен котарак. Длъжността  на животното в прочутата сграда на министерството в Лондон е главен преследвач на мишки. Той ще помага на служителите, които се грижат за премахването на плъховете и други вредители, съобщи Би Би Си.

Котаракът има необходимите качества за заемане на длъжността - дружелюбен е, обича компанията на хора и да го чешат под брадичката. На новото поприще котаракът ще се казва Палмерстън - на името на лорда, премиер и първи дипломат на страната във викторианската епоха през 19-ти век.

Новият член на дипломатическата служба идва от приют в Лондон, където бил прибран изгладнял измършавял и без чип, който да подсказва кой е спобственика му. 

В резиденцията на премиера на Даунинг стрийт от 2011 година живее котаракът Лари, който идва от същия приют като Палмерстън. Лари получи висока оценка за службата си от премиера Дейвид Камерън и признание за усърдната работа по гоненето на мишките. Служителят Лари има, обаче, своите особености: той не обича мъже, но харесва американския президент Барак Обама. Лари има и 47500 последователи на профила му в Туитър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл