Един ден допълнителен отпуск за всеки гласувал на изборите, предлагат от АБВ. Румен Петков добави и дамски превръзки към "потребителската изборна кошница" на патриотите

Един ден допълнителен отпуск е единственият реален, нормален и отговорен стимул, който може да бъде обещан на избирателите у нас, за да отидат да гласуват, заяви в четвъртък в Пловдив зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Според него идеята на Патриотичния фронт за стимулиране чрез раздаване на награди и теглене на томболи предизвиквали единствено присмех в половината чуждестранни дипломатически мисии у нас, докато другите приемали тези екстравагантни идеи с чувство за хумор.

"Стимули за гласуване като плазми, перални, хладилници, чадъри и тем подобни е самопризнание за катастрофа на морала на българските граждани. В тази палитра могат да добавят и дамски превръзки, ако искат да грабнат широката публика. Смятах да предложа да раздават и презервативи, но размисъл реших да го оттегля, тъй като това ще задълбочи допълнително демографската криза в страната", демонстрира чувство за хумор Румен Петков.

По въпроса за гражданските арести по границата ни с Турция бившият вътрешен министър обаче бе повече от сериозен, че те са абсолютно незаконни. "Стремежът на премиера Бойко Борисов да се заиграва с тази чувствителна за обществото тема е много грозен.

Това е популизъм, излизащ не само извън рамките на европейския начин на разсъждение, а и на българското законодателство. Тези действия са незаконни, но какво да правим, след като държавата я няма.

Няма я и оградата на границата с Турция, която строим трета година. Унгарците решиха този проблем за 3 месеца, а ние се чудим от Израел ли да внесем тел, която можем и сами да си я произведем", заяви Румен Петков и допълни, че стои зад идеята да се използва труда на затворници за изграждането на телената ограда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика