Зрелищно арестуван бивш шеф на полицията в Асеновград е новият заместник-кмет на общината

Бившият началник на РУ на МВР-Асеновград Димчо Темелков, който на 16 септември 2015 г. бе зрелищно арестуван в операция под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив заедно с колегата си от Първомай Васил Налбантов и още 13 полицаи, бе изненадващо назначен в четвъртък за нов заместник-кмет на община Асеновград.

По време на арестите на двамата вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че те са прикривали извършени престъпления и затова са задържани. Срещу тях имаше 2 отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието, но проверките срещу Темелков и Налбантов не доведоха реално до нищо, освен опетняване на имената им, коментира зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Той пристигна лично в Пловдив, за да представи новия 44-годишен зам.-кмет на Асеновград с ресор общинска собственост, транспорт, паркинги и гаражи и "да каже това, което лично е заявил на министър Румяна Бъчварова".

"Министър Бъчварова допусна Вътрешна сигурност на МВР да се превърне в инструмент за разправа с почтени, професионално изградени кадри и то по изключително брутален начин.

Случаите с Темелков и Налбантов и останалите служители, които бяха задържани, отстранени, а впоследствие възстановени на работа, показва, че служба "Вътрешна сигурност" има тежки пороци и може да бъде използвана и експлоатирана за политически цели.

У мен остава впечатлението, че Вътрешна сигурност се използва за брутална разправа. Нещо по-лошо - у мен остава впечатлението, че те дори се стимулират! Такъв тип действие на Вътрешна сигурност дискредитира МВР.

Министърката трябва да си дава сметка, че по този начин е съучастник в унищожаване на човешки съдби. Защото Асеновград и Първомай не са Истанбул и Ню Йорк и там всички се познават.

И когато се хвърлят такива клевети върху някого, трябва да е ясно, че това петни доброто му име като човек и професионален полицейски служител", коментира Румен Петков.

Според бившия вътрешен министър е много важно в България да има такива решения като това на кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов и на областното ръководство на АБВ да се доверят на Димчо Темелков след всичко, от което е бил сполетян в последните месеци. "Такива решения показват, че "редовните" и почтени хора са нужни на държавата!", допълни Румен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони