Испанската поп певица BEBE с акустичен концерт в Пловдив

Известната испанска поп изпълнителка и носителка на "Грами" BEBE пристига на 12 юни в Пловдив, за да представи новия си студиен албум "Cambio de piel" с акустичен концерт на сцената на лятно кино "Орфей" в подножието на Сахат тепе.

Четвъртият албум на ВЕВЕ се появи на музикалния пазар на Иберийския полуостров на 9 Октомври 2015 г. и веднага стана №1 в Испания, а скоро след това завладя и световните класации.

"Cambio de piel" е от онзи особен вид албуми, които колкото повече слушаш, толкова повече те обсебват, а в него BEBE се разкрива в целия си блясък, пишат музикалните критици в родината й.

Изпълнителката отново се доверява на продуцента Carlos Jean - човека, който подкрепи дебютния й мултиплатинен албум - Pafuera telaraya (2004 г.), както и втория Y. (2009 г.). През 2004 г. BEBE печели първата си награда Ondas за дебют, следват 5 номинации за Латиноамериканските "Грами" награди през 2005 г. и 4 отличия на церемонията "Premios de la Musica": "Най-добър поп албум", "Нов автор", "Нов изпълнител" и "Най-добър видео клип" за песента "Malo", която се превръща в световен хит.

Стилът на ВЕВЕ не се вписва в никакви рамки и категории, което прави наградата й "Грами" още по-изненадваща и ценна - необяснима смес от денс-поп, забъркана със съвременен алтернативен латино пънк, който ти влиза под кожата от първо слушане и остава там за дълго.

Музикалната бунтарка е композитор и текстописец на повечето от парчетата, което обяснява нестандартния й характерен музикален почерк, разпознаваем за хиляди меломани по целия свят.

Вторият албум на BEBE - "Y.", също се изкачва на върха на класациите, става платинен и е номиниран за латиноамериканските "Грами" награди и за най-добър световен албум на 2009 г. Подобна съдба има и третият й албум - "Un pokito de rocanrol", който е номиниран за най-добър албум на 2012 г. на латиноамериканските "Грами" награди, а сингълът "Mi Guapo" е с номинация в категорията "Best Alternative Song".

Билетите за концерта на ВЕВЕ в Пловдив вече са в продажба на цена от 30 до 50 лв. и дори са на изчерпване заради ограничения брой места в лятно кино "Орфей", твърдят организаторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица