Задържаните за наркоаферата в „Плаза“ си искат свободата

Игнат Ханджиев и Марио Маринов пред спецсъда.

Управителят на дискотека „Плаза“ Иван Ханджиев и наркодилърът Марио Маринов ще настояват да излязат на свобода пред апелативния спецсъд във вторник. Те отговарят, че са пласирали кокаин в луксозен будоар на фолкзаведението. Първоинстанционният съд установи по делото, че специалните клиенти броели по 60 лв. за половин грам кокаин.

Междувременно бивш управител на дискотека и известен диджей обяви, че продажбата на наркотици в заведенията било нещо „нормално“. „Дискотеки, без да се използват опиати, почти няма в България. В цял свят е така“, коментира дисководещият Дамян. Плеймейтката Златка Димитрова-Черната Златка също потвърди, че от години в много дискотеки се продават наркотици. Според нея дилъри и клиенти, купили си дрога от улицата, влизали спокойно в заведенията.

„Охраната на входа проверява за оръжие. Те не могат да следят кой какво друго носи“, написа във фейсбук Златка Димитрова.

Бившият затворник Георги Варсамов пък обяви, че в заведенията влизали различни дилъри и търгували обикновено в помещения, където нямало камери – като тоалетните например. Самият той също бил управител на заведение. „Те си работят вътре някакви дилъри, които на мен не ми пречат, защото не ми правят проблем. Когато това започне да пречи на моята работа, ще обърна внимание“, каза Варсамов.

„Разполагаме с информация за други заведения в София, където се продават наркотици. В момента провеждаме разработка и съвсем скоро ще пристъпим към реализация“, коментира криминалист, пожелал анонимност. Един от сигналите, постъпили в столичната полиция, е отново за дискотеки в Студентския град.

Започва проверка на охранители

Вътрешното министерство е започнало проверки на частната охранителна дейност в дискотеки и барове. Целта е да се установи дали гардовете са свързани с продавачите на наркотици. Според отчета на СДВР през 2015 г. при акции са иззети 1,2 кг хероин и 3,5 кг амфетамин. Общо 1821 души са били задържани за наркотици през миналата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право