"Синята зона" в Пловдив се увеличава с нови 113 паркоместа от 1 май

"Синята зона" в Пловдив ще се увеличи от 1 май с нови 113 паркоместа, които ще се изградят от двете страни на бул. "Княгиня Мария-Луиза" в участъка между кръстовищата с бул. "Източен" и ул. "Петко Д.Петков".

Това стана ясно, след като предложението на зам.-кмета Розалин Петков бе прието от Общинския съвет с 37 гласа "за", 6 "против" и четирима "въздържали се".

Мотивът за разширяването на "синята зона", която до момента включва 78 улици и булеварди в центъра с 2000 паркоместа, е че техният брой е недостатъчен. "С въвеждането на "Синя зона" на бул. "Княгиня Мария Луиза" там ще има хора, които ще се грижат за това да няма безразборно паркиране", декларира кметът Иван Тотев.

След 1 май с фиш от 20 лв. ще бъдат глобявани шофьорите, които паркират пред входовете на училища, детски ясли и градини и прилежащите до тях тротоари в Пловдив, гласуваха още старейшините от местния парламент.

Другите промени в общинската наредба касаят забрана и за паркиране пред входовете на паркове, театри, кина, жилищни сгради, гаражи, автобусните спирки и в зелени площи.

С 50 лв. пък ще се глобяват недобросъвестните шофьори, които паркират колите си върху велоалеите под тепетата. Закопчаните със скоба за неплатена такса в "синята зона" коли ще се репатрират с "паяк" след 3 часа престой в нея, гласят другите приети изменения в наредбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони