20 000 зрители и дъжд за ЦСКА – „Левски“

Съдията, който не дава дузпа

На 17 март 2018 да почерпят

Луиза Григорова дава любовни съвети на тийнейджърки 16 известни българки споделят за първия секс и други истории

Лара Крофт раздава секси ритници Елизабет Шу се завръща в главната женска роля

Легионерът от Орешник излезе от ареста срещу 5000 лева гаранция

Доналд Туск: ЕС ще изпрати ясно послание за отравянето на Сергей Скрипал

Макрон: Русия стои зад покушението срещу Скрипал

Ремонтират централен водопровод в Бургас

Саудитска Арабия и хутите водят тайни преговори за спиране на войната

Маколи Кълкин излиза на ринга срещу Александър Русев Мистър "Сам в къщи" единствен прие предизвикателството на кечиста

Александър Сабанов, ВМРО: Търканията в Обединени патриоти са само между лидерите

Руският посланик в Лондон е получил дипломатическа нота за състоянието на Сергей и Юлия Скрипал

Русия отрече да извършва бойни полети над Източна Гута

Покривът на Регионалния исторически музей в Плевен протече след ремонта

Военното окръжие в Пловдив в надпревара за стажант-инженери с лидерите в индустрията

Военното окръжие в Пловдив се включи в надпреварата, с лидерите в индустрията в региона, за дефицитните инженерни кадри по време на форума “Стажове 2016”, който се проведе в четвъртък, във филиала под тепетата на Технически университет-София.

Военната индустрия бе представена от фирма “Арсенал” АД, която е много активна при търсенето на висши технически специалисти, като разчита не само на завършващи студенти, но и на обучение на свои кадри на място в Казанлък, от преподаватели от Технически университет-Пловдив.

Рекордните 47 фирми участваха в петото издание на форума “Стажове” в Пловдив, като най-много от тях бяха в сферите на машиностроенето, автомобилостроене, електрозахранване, авиационна индустрия, уредостроене и IT индустрията.

Конкуренция им правеха и “ловци на мозъци”, които търсят специалисти за свои клиенти в цял свят. Те изкушаваха студентите с оферти от 550 до 750 лв. месечно за стаж в компаниите им, без да включват в тази сума социални придобивки като безплатен транспорт, безплатно общежитие и безплатна храна.

Най-високи цени на стажантския труд предлагаха някои от новите предприятия в Тракия икономическа зона (ТИЗ) край Пловдив, но четирицифрени оферти липсваха, признаха студентите от ТУ-Пловдив. От тях, бъдещите им работодатели очакват освен да познават основите на компютърното проектиране, да владеят и чужди езици, за предпочитане английски и немски, докато от IT индустрията предпочитат те да имат познания по основни компютърни езици.

Сред водещите фирми, които взеха участие във форума “Стажове 2016” в Технически университет-Пловдив, бяха новите инвеститори в региона като “Осрам Лайтинг”, “Сенсата Технолоджис” и “Сименс”, най-бързо растящата технологична компания у нас “Bulpros”, лидерът в индустриалната автоматизация “Фесто”, базираните в Панагюрище фирми “Оптикс” и “Оптикоелектрон Груп” АД и др.

25% от всички фирми във форума “Стажове 2016” са позиционирани в Тракия икономическа зона край Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.