Путин псува, но само себе си (обзор)

На въпрос на първокласничката Алина дали жена може да стане президент на Русия, Путин отвърна, че може би с проблемите, пред които се изправя държавният глава, жена ще се справи най-добре. Но отказа да отговори дали ще се кандидатира за поста отново през 2018 г. Снимка АФП

Президентът определи “Панамагейт” като провокация

Държавният глава не вярва Западът скоро да свали санкциите срещу Русия

Владимир Путин призна, че псува, но само себе си. “Случва ми се, но само по мой адрес, когато съм недоволен от себе си”, така президентът отговори на въпрос дали отправя попържни към подчинените си и дали си позволява ругатни, когато е сигурен, че не го снимат.

Това бе едно от общо над 2,5 милиона питания, отправени към президента за традиционната му 14-а поред годишна пряка линия с народа. Тя продължи 3 часа и 39 минути, през които Путин отговори на близо 80 въпроса. Тази година той се концентрира върху вътрешни социално-икономически проблеми. Разтревожен фермер го попита кога ще паднат западните санкции срещу Русия, което ще превърне неговата продукция в неконкурентна, а Путин отвърна, че не вярва ограниченията да бъдат свалени скоро. “На Запада му е невъзможно да признае, че тръгна в грешна посока и попадна в задънена улица, затова ще си измислят разни неща и ще държат санкциите”, каза Путин.

За разлика от предните пъти тази година президентът не използва остра риторика спрямо САЩ и западните им съюзници, но отново подчерта, че Русия трябва да бъде третирана като равностоен партньор. На въпрос кого би спасил първо, ако колегите му от Украйна и Турция Петро Порошенко и Реджеп Ердоган се давят, Путин отвърна йезуитски: “Ако някой е решил да потъне, никой не може да го спаси.”

Стопанинът на Кремъл определи скандала “Панамагейт” като “провокация”, опит да бъдат дискредитирани приближени до него хора, зад който стоят и американски служители.

На въпрос на дете дали като малък са го карали насила да яде каша, Путин каза, че обича каша и това закусва всеки ден.

За първата дама и цената на петрола

На въпрос кога ще представи новата първа дама на Русия (според слуховете Путин има жена до себе си) президентът се пошегува, че се притеснява да го направи, за да не повлияе на валутните курсове или на цената на петрола. И допълни, че с бившата си съпруга Людмила се срещат понякога и отношенията им са дори по-добри от преди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят