Сестрата на "бургаския Динко": Имаме семеен бизнес, добре е финансово и няма нужда да обира афганистанчета

Надя, сестрата на Петър Низамов-Перата, който е познат със "граждански арест" на мигранти, коментира, че от случките в Кьолн брат й се инициирал и е започнал в началото със стачки. "Той искаше затваряне на границите, след като Динко стана известен със саморъчно залавяне на мигранти, той видя, че явно това е начинът", коментира тя за БТВ.

"Не сме ловци на бежанци, хората, които трябва да вършат тази работа, не я вършат коректно", коментира присъстващ приятел на Петър Низамов-Перата при гражданските арести. 

Тодор, негов приятел, присъствал на гражданските арести споделя, че не е имало никакво насилие над мигранти, умен и интелигентен е, направил е всичко по законен ред.

"Неговата цел е да връща мигрантите обратно, не ги е крал, не ги е бил", споделя Надя. Относно криминалното минало на Перата, тя коментира: "Знам за делата му, всичките са доста назад в миналото".

"Имаме си семеен бизнес, износ за дърва за огрев, помощник е, добре е финансово и няма нужда да обира афганистанчета", заяви тя.

"Смятам, че ако той е мислил, че е направил нещо неправосъдно, нямаше да си качи сам клипа, наложило се е да действа, за да си опази живота", споделя сестра му.

"Клипчето сам го е направил, нападнали са ги, изскочили са от храстите, не е извършил никакво престъпление, вързал ги е, за да се защити".

За намерените в дома му мачете, газов пистолет, свински опашки и марихуана - "Всеки в собствения си дом може да държи каквото си поиска, той е колекционер на оръжия", споделя тя.

Днес пред съда в Малко Търново ще се изправи Петър Низамов-Перата, ще бъде разгледана мярката му за неотклонение задържане под стража.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини