Делото срещу "бургаския Динко" ще бъде взето под специален надзор

Делото срещу Петър Низамов - Перата, обвинен за противозаконно задържане на трима афганистанци, ще бъде взето под специален надзор. Това стана ясно на брифинг на Апелативна прокуратура –Бургас, предаде „Фокус”.

Апелативния прокурор на Бургас Любомир Петров обясни, че е разпознат още един човек от групата от 10 души на Низамов. Въпросният заподозрян отрича да е осъществявал противозаконни действия. По думите на Петров, той няма да бъде обвиняем, а само свидетел по делото.

„Той бил отишъл на мястото по-късно, когато вече мигрантите са били вързани, а според тях се е държал позитивно и дори им е дал вода”, обясни прокурорът. По думите му само трима или четирима души от групата, задържала мигрантите, са приложили насилствени действия спрямо афганистанците.

„Най-важното е, че те са търсили пари, като са претърсили дрехите и раниците им, когато не са намерили пари, са ги пуснали да си ходят. Ако бяха намерили пари, щяхме да говорим за въоръжен грабеж. С претърсването и изземването е ясно каква им е била целта. Второто важно е, че след задържането по закон, чл. 12 от НК, трябва да се обадят на органите на МВР, което не е било направено”, коментира още апелативния прокурор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право