Управата в Монтана стана като правителствената коалиция

Новият зам.-кмет Станислав Станоев

Бизнесмен с дългогодишен опит в медиите и туризма стана заместник-кмет на община Монтана. 45-годишният Станислав Станоев е член на ГЕРБ и ще бъде трети заместник на градоначалника Златко Живков, зад когото пък стои Реформаторският блок. Така управата на Монтана придоби облик близък до коалицията в парламента и правителството, коментираха наблюдатели.

В местната администрация новият зам.-кмет ще отговаря за общинската собственост и неправителствения сектор. Преди това Станоев беше три мандата общински съветник от партия ГЕРБ и се занимаваше с туристически бизнес като изпълнителен директор на фирма със СПА хотел. До 2010 г. той бе и сред собствениците на кабелна телевизия.

Преди влизането си в общинската управа Станоев декларира, че се е отеглил от бизнеса. Зам.-кметът по строителството на Монтана инж. Диман Георгиев е бивш лидер на ВМРО – НИЕ, а заместникът по евроинтеграцията Тихомир Антонов е безпартиен.

„Надявам се, че широкият политически спектър на управата ще помогне за едно ефективно сътрудничество и позитивни резултати в развитието на общината. Успехите винаги се повече, когато повече хора помагат!”, заяви кметът Живков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика