Малтийски художник дари картини за детското отделение в Търново

Снимка: Веселина Ангелова

Художник от Малта дари свои картини на детското отделение на областната болница във Велико Търново. Денис Калеха е от побратимения на старата столица град Таршин и се представя със свой щанд на международното изложение "Културен туризъм".

Денис Калеха показа в болярския град 63 творби, като две от тях дари на детското отделение. Едната представлява голямо и пъстро пано, а другата е по- малка картина.
"Моите картини са магически и по някакъв начин лечебни. Затова няма и никакво значение по какъв начин ще бъдат закачени на стената, могат да се гледат под различни ъгли", обясни художникът.

Рисуването не е единствената страст на Денис Калеха. Освен, че се изявява като майстор на четката, той композира релаксираща музика и пише поезия.

Във Велико Търново е по покана на кмета на Таршин на когото благодари за предоставената възможност да посети старата столица. Дарението за детското отделение прие зам. кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков.

"От името на общината благодаря за този жест. Поемам личен ангажимент да доставя и експонирам картините. Топло приятелство свързва Велико Търново и Таршин, а заедно с това и силна културна връзка. Това създава мост между двата града", каза Карабаджаков.

Кметът на Таршин пък обяви, че в малтийския град има парк, който носи името на старата българска столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони