Вкусно и приятно: Шест натурални афродизиаци

От векове на някои храни са предавани свойства, които покачват либидото, а името афродизиак идва от гръцката богиня на любовта Афродита.
Акц: Името идва от гръцката богиня на любовта Афродита.

Босилекът може да се използва, за да се предаде нов вкус на ястията, но и за да съживи сексуалния стимул. Поръсете малко пресен босилек върху доматите или в зеленчукова супа - това не само добавя свеж аромат към ястията, но и увеличава сърдечната честота, като подобрява притока на кръв.

Канелата сгрява тялото, а заедно с това се повишава и желанието за секс. Тя има и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за нормализиране на нивата на кръвната захар. Най-вкусна е в чаша с топло мляко.

Кардамонът е с остър вкус и действа затоплящо, освен това може да повиши кръвното налягане. Още в „Хиляда и една нощ“ може да прочетете за използването на древната подправка като афродизиак. Има антимикробни и противобактериални свойства, които се усещат най-много в индийските чайове или в пикантните супи.

Хрупкавият и ароматен зеленчук целина е основа за много супи в кухни в целия свят. Съдържа два ценни химикала – андростерон и адрестенол, които правят хапналия целина по-привлекателен за околните.

Въпреки че от него дъхът не мирише добре, чесънът повишава кръвното налягане, което води до по-голяма издръжливост и сексуална енергия.

Авокадото има репутацията на афродизиак, датираща чак от времената на ацтеките. Всъщност индианците наричали дървото на плода „ахуакуатл“, което може да се преведе като „дърво на теститисите“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл