5 ужасно странни алкохолни напитки

Ако сте любители на виното, но всички видове, които сте пробвали вече са ви омръзнали, значи е време да видите нещо ново. Следват 5 от най-ужасяващо странните видове питиета, които са комбинация от алкохол и още нещо...

5. Вино с бебета мишки

Този тип вино е направен от "бейби" мишки и има вкус на суров бензин. За да се приготви, трябва да се набави една или повече новородени мишки или да се вземат, докато още са в зародиш и да се сложат в бутилка с оризово вино. Съхранява се в тъмно и сухо място и е необходимо да отлежи около година, преди да се консумира. Традиционна напитка е в Китай и Корея.

4. Бира от катерица

Това е най-силното алкохолно питие в света и произлиза от вътрешността на препарирана катерица. Този вид бира съдържа 55% алкохол и струва 765$ долара.

3. Вино от гущери

Много популярно в Китай и Виетнам. За приготвянето му се използват гекони (малки до средно големи гущери) и се поставят в бутилка с оризово вино или уиски. Там престояват между 1 месец и 1 година. Има вкус на бренди и се смята, че има няколко здравословни ползи, подобрява зрението и предпазва консуматорите от зли духове. Намира се в ресторанти, магазини за сувенири и супермаркети в Китай и Виетнам.

2. Вино от змии

За направата на това питие се използва оризово вино и мъртви, отровни, ферментирали змии, като кобри. Има два начина да се консумира - единият е смесване на змийски телесни течности (напр. кръв) с алкохол и се пие като шот, а при другия влечугите се поставят за няколко месеца в бутилка с оризово вино. За алкохолното "удоволствие" се предполага, че притежава много полезни свойства и лекува косопад. Необичайното вино е популярно в много страни, сред които Китай и Виетнам.

1. Алкохол с три пениса

Има много странни комбинации, използвани в създаването на алкохолни напитки, но т.нар. Tezhi Sanbian Jiu (Три-пенисов алкохол), е вероятно най-смахнатото. Създава се от сваряването на оризово вино заедно с три вида пениси - от куче, елен и тюлен. Вярва се, че напитки с животински пениси могат да стимулират мъжката издръжливост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл