Разкриха шофьор с тест, решен от жена

Шуменец се справил с теоретичния изпит за шофьорска правоспособност с помощта на колежката по чин, видеокамери заснели как тя му помага, а година по-късно схемата била разкрита. М.С. положил успешно изпит на 21 октомври 2014 г., а бил изловен чак през януари т.г. при обстоен преглед на видеозаписите от изпитната залата. От ИА"Автомобилна администрация"-София решили да анулират изпита, който иначе бил взет с 91 точки и издали заповед.

Въпреки че бил наясно какво е вършил в изпитната зала, шуменецът на зряла възраст смело атакувал в Административен съд документа, но тази седмица магистрати са отхвърлили претенциите му. Най-неоспоримото доказателство за тях се оказало DVD с ясна картина как седящите на последната маса мъж и жена си помагат за времето от 11,57 ч. до 12,15 ч. Ловко разменят помежду си изпитния лист, дамата извършва вписвания с химикал, после приплъзва изпитния лист до половината на масата пред кандидат-шофьора. Действията се извършват многократно, като се ползва времето, когато изпитващия не гледа към тях.

Макар че атакувал заповедта на ДАИ, шофьорът не положил никакви усилия да обори техните доказателства. Може да обжалва и пред Върховен административен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони