Световноизвестeн цигулар раздава топла храна на гладни и бедни пловдивчани

Световноизвестният цигулар проф. Мичо Димитров раздаде в петък по обяд храна на бедни и гладни пловдивчани, заедно с близнаците д-р Невен и Ангел Енчев.

Цели 27 години прочутият музикант твори в Холандия, където е концертмайстор на най-големия радиооркестър в страната на "лалетата", преди да се завърне окончателно в родината си. Той се включи в благотворителната кампания "Топъл обяд" на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

"Еднакво трудно е държиш лъка и черпака, защото в момента, в който сипваш на тия хора, виждаш колко болка носят те. Едновременно е хубаво и приятно, но и тъжно, защото и моята майка е възрастна и знам, че би могла да е като тях, и да няма кой да й даде храна. Болно и обидно е, защото те могат да бъдат наши родители, братя и сестри и дори наши деца, тъй като държавата не може да осигури нормално човешко съществувание на всеки", коментира маестрото.

"Стана ми много приятно, когато разбрах, че братя Енчеви са започнали да помагат на хора в затруднено положение. А това съвсем не е символична помощ, защото продължава повече от година и половина", допълни виртуозният цигулар.

На 20 май, проф. Мичо Димитров ще чества 60-годишен юбилей и по този повод, ден по-рано ще открие изложба от свои живописни творби, в галерията на Ангел Гешев в квартал "Капана". На 15 юни пък е юбилейният концерт на прочутия цигулар, който е част от Камерния фестивал в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони