Жители на Бургас излизат на протест срещу системното замърсяване на въздуха

Доброволци помагаха в гасенето на пламнал навес в Свищовско Спасена е съседна сграда от пламъците

Социалният министър: Бизнесът е недоволен от повишаването на минималната работна заплата

Протест на ученици, учители и родители в Сливен в защита на училище

Гърция и Македония започват нов кръг от преговорите относно спора за името

Отбелязваме Антоновден

Биткойнът се срина с 25 на сто на азиатските пазари

Чавушоглу: Турция може да разшири военната си операция в Северна Сирия

Папа Франциск поиска прошка за извършените от католически духовници посегателства срещу деца

Косовският премиер призова да не се използва убийството на Оливер Иванович за политически цели

Доклад на „Фрийдъм хаус“: България е свободна страна, но медиите й – само донякъде

Тръмп е в отлично здраве, заяви лекарят на Белия дом

Около 1400 мигранти бяха спасени в Средиземно море

Нови по-строги санкции към КНДР обмислят САЩ и Канада

В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

ВМРО сезира прокуратурата и НАП за незаконна сбирка на евангелисти в Пловдив

Снимка: Николай Спасов

Пловдивската структура на ВМРО-БНД сезира прокуратурата и НАП за незаконна сбирка на евангелисти този петък и събота в спортна зала „Колодрума“ в града под тепетата. Организатор на събитието е Бретислав Шипек, международен директор на CfaN („Христос за всички нации“). Това става ясно от поканите, изпратени до кмета Иван Тотев, всички районни кметове и администрацията на община Пловдив.

От ВМРО твърдят, че такова вероизповедание в Регистъра на вероизповеданията у нас липсва, и допълват, че наемът за 2 дни в „Колодрума“ е 20 000 лв., а отделно вече месец цял Пловдив е облъчван от стотици билбордове за още десетки хиляди лева, рекламиращи сбирката и кампания в социалните мрежи, и електронните медии.

Според патриотите общата сума надхвърля 50 000 лв., а от рекламни клипове на събитието е видно, че на тези събития се случва масова молитва за изцеление и болните хора проглеждат, прохождат и въобще магически биват изцелени.

„Можем да направим обоснован извод, че някой, нерегистриран по българските закони, инвестира огромна сума пари за осъществяване на събитие, на което ще се случват медицински чудеса без необходимите за това доказателства. Смятаме, че парите за това събитие не са се появили така „чудодейно“, а са придобити по някакъв начин и тяхното разходване за рекламиране на „чудеса“ би довело до събиране на многократно повече средства у организаторите. Ето защо сезираме прокуратурата да извърши проверка на това събитие и да даде отговори на следните въпроси: Регистрирани ли са по българското законодателство организаторите на събитието? Въвеждане в заблуждение с цел имотна облага не е ли съставомерно деяние по смисъла на чл. 209 и следващите от НК в раздел IV „Измама“?“, се казва в откритото писмо на ВМРО, откъдето настояват и НАП да провери произхода на парите, с които се организира евангелистката сбирка в Пловдив.

„Сектите са изключително опасни и подобен род „молитви“ продават надежда на най-уязвимите групи! Призоваваме всички институции да забранят това събитие и да защитят пловдивчани от опасните секти!“, настояват още патриотите.

Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви, че общината не може да откаже ползването на зала „Колодрума“, когато наемът за нея е платен, а организаторите имат нужната регистрация.

„Не сме съдебна инстанция да взимаме решение кой крив и кой прав“, коментира градоначалникът Тотев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.