Мохамед Али взе реванш от Тайсъна

България засега остава само с една олимпийска квота в бокса. На квалификационния турнир в Самсун виза за Рио грабна световната шампионка Станимира Петрова (51 кг). На полуфинала тя разби Татяна Коб (Украйна), като и тримата странични съдии дадоха превъзходство на българката - 3:0. Финалната битка в неделя е само да престиж, защото по регламент златната и сребърната медалистка вземат визи.


При мъжете Даниел Асенов-Тайсъна загуби от Мохамед Али (Великобритания) полуфиналния бой при 52-килограмовите. Така британецът взе реванш за поражението си от европейския ни шампион в Самоков през 2015-а. Тайсъна от Кукорево все пак ще има шанс да спечели квота днес, ако спечели боя срещу другия бронзов медалист в категорията - ирландеца Ървайн.
На крачка от квотата за Рио остана Светлана Каменова (60 кг). На полуфиналите тя отстъпи пред Ирма Теста (Италия), като след третия рунд българката имаше лек превес. В последната четвърта част обаче италианката бе по-убедителна и реферите дадоха предпочитанията си за Теста.


През май страната ни също ще бъде домакин на олимпийска квалификация, когато боксьорите ни отново ще имат възможност да атакуват квотите.
Битките на нашите в Самсун изгледа спортният министър Красен Кралев, който в паузата между боевете се срещна с президента на Международната федерация (АИБА) д-р Чинг-Куо Ву, който потвърди визитата си в България през есента. Тогава страната ни ще е домакин на европейското за жени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт