БСП-Пловдив си избира лидер измежду каре кандидати, Георги Гергов не е сред тях

Социалистите в Пловдив ще си избират тази събота нов лидер измежду четирима кандидати по време на градската конференция на БСП с участието на 175 делегати от шестте районни структури на столетницата. Номинирани за председателския пост бяха 11 души начело с досегашния лидер Георги Гергов.

Той обаче обяви, че се отказва от битката за Пловдив, но ще участва в надпреварата за поста председател на Националния съвет на БСП. "Мога да извадя БСП от дупката, но трябва да се изчистим от куците коне и яловите хора в партията", обяви Георги Гергов. В негово отсъствие фаворит за лидерския пост на червената партия под тепетата е известният местен хирург и депутат в 42-ото Народно събрание проф. д-р Красимир Мурджев.

Той е сред четиримата от общо 11 номинирани, които са подписали декларации за съгласие да участват във вота за нов председател. Останалите трима са адвокат Тодор Кръстев, инж. Петър Бояджиев и Илия Гатев, оглавяващ структурата в район "Северен".

Градската отчетно-изборна конференция на БСП-Пловдив ще се проведе в Конгресния център на Международния панаир. С таен вот 175-те делегати ще изберат състава на Градския съвет и Градската контролна комисия и техните председатели. За първи път от влизането в сила на новия партиен устав младежите ще бъдат в отделна листа, която им гарантира 20-процентна квота в новия пленум.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони