Прокуратурата повдигна обвинение и на съпругата на убиеца на Александра от Провадия.

Окръжната прокуратура във Варна е повдигнала обвинение и на съпругата на 19-годишния Красимир Т., основен обвиняем за убийството на 13-годишната Александра от Провадия, съобщи "Фокус".

18-годишната Ивилина Алексиева, която според заключенията на лекарите не е бременна, е задържана от прокуратурата за 72 часа. Тя е привлечена като обвиняема за съучастие в грабеж, придружен с убийството на 13-годишната Александра.

Изготвеното заключение на графологическа експертиза, назначена от прокурора, показва,  че на местопрестъплението е открит отпечатък от обувка до главата на жертвата, принадлежащ на Ивилина.

Прокуратурата разполага и с видеозапис, на който Ивилина и Красимир продават златните накитите на жертвата, заради които се е стигнало да смъртта й.

„На въпроси на ваши колеги, уточнявам, че Ивилина е освидетелствана и категорично не е бременна. Тъй като в различните агенции се твърди, че очаква дете и т.н. По разпореждане на прокурора е извършено освидетелстване. Лекарите са категорични, че няма бременност. Така, че тя е съучастник в това престъпление, в момента се разпитва пред съдия и прокуратурата е разпоредила задържането й за 72 часа. В понеделник ще бъде изпълнена и мярката – ще бъде поискан постоянният й арест”, уточни главния прокурор Румяна Арнаудова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право