Утре ще е предимно слънчево, валежи не се очакват

През нощта ще е ясно, вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Минималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), цитирани от "Фокус".

Утре ще е предимно слънчево. След обяд на места ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад и дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 21 и 26 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще стане малко по-високо от средното за април.

Над Черноморието ще е слънчево със слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 20 градуса, а температурата на морската вода ще е около 12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат. Максималната на височина 1 200 метра ще е около 16 градуса, на 2 000 метра – около 8 градуса.

И в неделя времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 25 и 30 градуса. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.

В понеделник ще има разкъсана висока и средна облачност, без валежи. Ще бъде още малко по-топло. Във вторник ще започне захлаждане; от север ще прониква студен въздух, ще има по-значителни увеличения на облачността, на отделни места ще превали слаб дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето