Буря затвори училище, мълния подпали дърво в болница

Силна буря изпочупи прозорците на основното училище в сливенското градче Кермен, изкорени дървета, натроши керемиди на покриви и спирки - съобщиха от кметството в Кермен.

Природната стихия се извила след 19,30 ч. на 14 април. "Бурята беше страшна. Най-пострада училището" - заяви кметът на Кермен Живко Жечев. Заради пораженията на 15 април нямаше учебни занятия.

По разпореждане на зам.-кмета на Сливен Стефан Кондузов на място са изпратени екипи за оглед, след което ще бъдат възстановени щетите по прозорците.
Проливен дъжд със силен вятър имаше и в Сливен същата вечер. Мълния удари и подпали дърво в двора на болницата - съобщиха от полицията.

Сигналът е получен в 20,05 ч. На място е изпратен екип, за да угаси огъня. Пожарникарите са отстранили и счупено дърво, препречило платното на улица в кв."Ново село".

Пет сливенски села са останали временно без ток. Бурята е разрушила елементи от отводнителния канал в центъра на с. Чокоба.

По данни на общинската администрация, падналият над Сливен и района дъжд е бил около 14 литра на квадрат. Пулсиращ вятър продължи да духа и в петък, със скорост до 16 м/с.

Градушка падна в Новозагорския край, в района на с.Кортен. За щастие, няма нанесени щети - каза кметът на селото Минчо Атанасов.
34 литра на квадрат се изляха и в съседния Ямбол.

Дъждът бе придружен от градушка с големината на грахови зърна - съобщиха от общината. На дежурния телефон в общината и на тел.112 са получени 15 сигнала за паднали дървета. Електричеството в десетина села бе прекъснато.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони