Най-накрая ще екранизират The Goon

“Дедпул” определено доказа, че има пазар за такива неща…

The Goon е един от най-атрактивните комикси и много фенове желаят да видят илюстрованите истории на голям екран.

Облаците на хоризонта пред проекта за екранизация на маниашкия комикс The Goon се разчистват, пише сайтът operationkino.net. Те цитират режисьора на “Дедпул” Тим Милър, който заедно с великия визионер Дейвид Финчър се е заел с мисията да материализира на екрана страхотните рисунки и истории от литературния първоизточник.

Ето какво казва мистър Милър: “Ако “Дедпул” е поставил студиото поне донякъде в светлините на прожекторите, ние искаме да ги изпо лзваме за Goon. Затова напоследък работим доста по него и миналата седмица имахме записи. Смятам, че има връзка - “Дедпул” определено доказа, че има пазар за такива неща… Goon има огромно сърце, много комедия и много от нещата, които според мен бяха успешни в “Дедпул”, така че не е пресилено да ги сравним и да си кажем, че светът е малко по-готов, отколкото беше преди… Преди да направим нашата Kickstarter кампания, обиколихме студиата. Джеф и аз, понякога Финчър, понякога Джош Донън, ходихме при всички студиа и представяхме The Goon. Имахме страхотно представяне, тестов клип и всички материали. Тогава ставаше дума за бюджет от 50 милиона и никой не се нави. На всички им хареса, но никой не искаше да участва. Затова преработихме цената и решихме отново да се пробваме, но това беше точно преди идеята за Kickstarter кампания. Казахме си: “Майната му, ще пробваме Kickstarter и след това ще покажем на студиата буквално целия филм - ето го филма, няма нужда да ме слушате как обяснявам какво ще представлява, направо може да го гледате”… Знам, че е досадно за феновете, които участваха в Kickstarter кампанията, и съжалявам, защото хората бяха толкова щедри и ни дадоха спечелени с труд пари… Използвахме парите за 85-минутен animatic за филма. Показахме го на Финчър и работихме по него, след като получихме забележките му. Все още не сме започнали отново да обикаляме студиата, но без да издавам имена, мога да ви кажа, че получихме доста обаждания, което не се беше случвало от години. “Чухме, че имате някакъв проект Goon, кога можем да го видим, какво можем да видим?” С Джеф презаписахме част от диалога за анимирания сториборд и следващата седмица ще запишем още с много известна кино-звезда. Знаем, че имаме истински шанс и искаме да се подготвим възможно най-добре.”

Комиксът разказва за наситените с насилие и хумор приключения на един огромен мускулест наемник и неговото приятелче Франки. Те бачкат за мафиот, но обикновено изпълват дните си с други опасни авантюри и схеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино