Неврологът проф. Лъчезар Трайков: До 7-8 години ще лекуваме Алцхаймер

Все повече венецуелци бягат от родината си

Японците искат да минат изцяло на ток Производителите в страната се обединяват около общ план

САЩ продават 11 милиона барела петрол от стратегическите резерви

Павлос Накузи, ликвидаторът на „Олимпик“: Всички кредитори – от България и Кипър, ще бъдат третирани еднакво

Почина легендарният басист на ФСБ Ивайло Крайчовски

БТПП: Намалява времето за разплащане между фирмите в България

Адвокат по застрахователно право за казуса „Олимпик“: Основният пропуск е на законодателя Внормативния акт, според който работи КФН, няма надзор над клонове на чужди застрахователни компании, каза Николай Димитров

Деница Златева: Правосъдният министър трябва да поеме отговорност за краха на Търговския регистър

Премиерът поздрави мюсюлманите за Курбан Байрам

75-годишен шофьор блъсна и уби 20-годишен работник

Как най-бързо можеш да се отървеш от 80 излишни килограма?

Гръцката полиция спря протест пред посолството на Италия

Кози спряха работата на метрото в Ню Йорк за 2 часа (ВИДЕО, СНИМКИ)

Шефът на болницата в Сливен: Няма да скрием нищо за починалата родилка

Миков: Конституцията е фар в тъмните и бурни води на нашето съвремие

„16 април е по-важна дата, отколкото много хора си дават сметка. Отбелязваме Деня на Конституцията, но може би празникът за някои е просто един от онези непочивните“, написа лидерът на БСП Михаил Миков във фейсбук.

„Приетата преди 25 години Конституция на Република България, която почитаме днес, е фар, хвърлящ светлина в тъмните и бурни води на нашето съвремие, за да ни предпази от корабокрушение, за да показва пътя ни напред”, смята Миков.

Според него здравната реформа на управляващите е трябвало да раздели хората у нас на „социално значими” и „социално незначими”, но това не се е случило благодарение на конституцията. „Защото там е записано „черно на бяло”, че „гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ и на безплатно ползване на медицинско обслужване”, посочва Миков. По думите му това показва, че от върховенството на законите и от спазването на конституцията има смисъл, когато не са само на думи.

Според лидера на БСП докато някой не зачеркне социалната държава, която също е записана в основния закон, тя ще стои като цел пред всички нас. „Цел, която бе заложена в конституцията благодарение на левицата преди четвърт век. Българската социалистическа партия никога няма да се откаже от нея, защото е единствената политическа сила, която може да я постигне за българските граждани”, заявява Михаил Миков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.